Cookies

Vores hjemmeside bruger cookies til at indhente oplysninger om trafik og brugere, så vi kan forbedre vores hjemmeside og din brugeroplevelse. - Læs mere

Undgå vand i kælderen

Stregtegning af dråber

Vand i kælderen er ikke lige det, man går og drømmer om. I fremtiden kan vi forvente større mængder vand og kraftigere regnskyl. Læs her, hvad du kan gøre for at sikre din kælder mod oversvømmelser.

Undgå vand i kælderen

Hvis du vil forebygge kælderoversvømmelser derhjemme, kan du få installeret et såkaldt højvandslukke på husets kloaksystem. Prøv også at undgå at lægge fliser eller asfalt over hele din grund. Det forhindrer nemlig regnvandet i at sive naturligt ned i jorden, så det må løbe et andet sted hen - hvilket kan risikere at blive i din kælder.

Du har også selv et ansvar

Når du får vand i kælderen i forbindelse med regnvejr, er det vigtigt at huske, at du selv har ansvaret for at sikre din kælder mod oversvømmelser og din ejendom mod skadevirkninger*.

En blandt flere muligheder er et godkendt højvandslukke, som skal være installeret af en autoriseret kloakmester. Det kan hjælpe med at holde din kælder fri for vand.

Læs mere

* VandCenter Syd har ikke ansvar for evt. vand i din kælder i henhold til vores Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand. VandCenter Syd har kun pligt til at afvande fra stueplan.