Cookies

Vores hjemmeside bruger cookies til at indhente oplysninger om trafik og brugere, så vi kan forbedre vores hjemmeside og din brugeroplevelse. - Læs mere

Bæredygtig vandleg på årets blomsterfestival

20. aug. 2012

Det officielle tema på årets blomsterfestival var Nordiske Børneeventyr. Det tema fik et ekstra twist, da VandCenter Syd, Odense Renovation og Fjernvarme Fyn inviterede børn og barnlige sjæle til "Bæredygtighed i børnehøjde" i Miljøteltet.

En fiskedam, hvor man ikke skulle fange fisk, men vatpinde - så fiskene fik rent vand at svømme i. En papirsfabrik, hvor man kunne lave sit eget blomsterpapir af genbrugsmaterialer. Og et fjernvarmespil, hvor man kunne lege varmemester og spare CO2. Det var blot nogle af de sjove aktiviteter, der trak fulde huse i Miljøteltet - og formidlede vigtige budskaber om bæredygtighed på den eventyrlige måde.

Urtehave til vindueskarmen

En af de poulære aktiviteter i Miljøteltet var Urtehaven, hvor man kunne så sine egne urter i en særlig lille plantekop. "Alt bli'r bedre med vand... Tilsæt 2,5 dl", stod der på koppen - og på bordet stod der vandkander med vand.
  
I koppen lå en lille klump tørret, komprimeret jord og et lille brev frø - og det gav anledning til mange nysgerrige spørgsmål, gode snakke og glade smil, når der skulle vandes og sås.

Børnehavebørn bliver alletiders miljøvenner

Torsdag og fredag bød på et særligt program for tilmeldte børnehaver og SFO'er. Her fik børnene læst eventyr, kravlede igennem "fjernvarmerør", sorterede affald til genbrug og løb vandløb - imens de fik budskaberne om bæredygtighed leget ind. De glade unger klarede alle udfordringerne så flot, at de hver fik et diplom som "Alletiders miljøven".

Vindere af tegnekonkurrencen

Miljøteltet lagde også hus til en tegnekonkurrence, hvor en masse små kunstnere lavede farvestrålende tegninger, der havde med vand, varme og renovation at gøre. Vinderne af tegnekonkurrencen er nu fundet og får direkte besked: 

Fie Rasmussen, Odense C
Sofia, Odense C
Casper Tørving, Odense SV
Mai Johansen, Odense C
Melanie Simonsen, Odense NØ
Felix Bork Weber, Odense SV
Fenja Fischer Olsen, Odebse C
Jakob Kragh Thomas, Odense S
Amalie Kragh Thomas, Odense S
Finn Rathje-Burton, Odense SV
Freya Nellemann Madsen, Odense SV
Isabelle Kyhl, Odense NV
Nicklas Hvid Pedersen, Odense M
Niklas Damberg, Broby
Christian Mikkelsen, Odense S