Spring til indhold

Enestående fynsk vandeventyr i østen

24. feb. 2015

jordklode med flyvemaskine

VandCenter Syd arbejder som et af de eneste offentlige vandselskaber internationalt med at sælge vores viden om drikkevandssikkerhed og spildevandsrensning rundt om i verden. I uge 10 rejser VandCenter Syds bestyrelse og ledelse ud for at besøge nogle af de internationale projekter, samarbejdspartnere og eksportinitiativer i Singapore og på Borneo.

Det internationale arbejde muliggøres og faciliteres af Miljøministeriets ønske om at gøre vandteknologi og knowhow til en stærk dansk eksportvare på linje med vind. Danmark er da også meget langt fremme på vandområdet bl.a. takket være mange års stram miljøpolitik, som har gjort det nødvendigt at effektivisere og udvikle nyskabende bæredygtige løsninger.

Siden starten af 1990’erne har VandCenter Syd arbejdet internationalt, og det betyder, at vi sammen med danske virksomheder deltager i mange private såvel som offentlige projekter i udlandet. I øjeblikket er Sydøstasien centrum for vores internationale aktiviteter, og vi har en fast medarbejder i Kuala Lumpur.

Ud over de internationale projekter dyrker vi også tætte samarbejder med nogle af verdens førende vandselskaber for at udveksle viden og erfaringer og holde os fagligt i front.

Vi har det internationale udsyn som en integreret del af vores strategi, fordi:

  • Vi vil støtte dansk eksport og dansk erhvervsliv i udlandet
  • Vi har en helt unik ekspertise, som kan gavne i resten af verden
  • Vi vil gerne stille vores monopolviden til rådighed for samfundet
  • Vi vil skabe en spændende arbejdsplads, der kan tiltrække de dygtigste medarbejdere
  • Vi vil drage inspiration fra hele verden til nye innovative løsninger
  • Vi vil holde os helt i front, så vi kan tilbyde det bedste til vores vand- og spildevandskunder hjemme i Odense og Nordfyns kommuner.

Vi deltager på dansk vandtopmøde

Direktør for VandCenter Syd Anders Bækgaard deltager d. 25. februar på Miljøministeriets vandtopmøde.

’Vi er meget glade for at blive inviteret med til en så højt profileret begivenhed, og vi håber at kunne bidrage konstruktivt til ministerens initiativ til at skabe vækst for eksporten af dansk viden og vandteknologi’, siger Anders Bækgaard.

Topmødet har netop til formål at fastholde fokus på vandeksport som et område med stort vækstpotentiale, og her skal der bl.a. defineres mål for, hvordan Danmark får afsat flere vandteknologiske løsninger til udlandet.

Det overordnede budskab fra miljøministeren er, at vand er det nye vind, og Danmark skal skabe et eksporteventyr i stil med det, vi tidligere har set i vindmølleindustrien.

VandCenter Syd forventer på den baggrund at påtage sig endnu mere internationalt arbejde i de kommende år, og dermed øge omsætningen på området.

Kontakt

Direktør Anders Bækgaard, 40 27 75 00