Spring til indhold

Leg dig klog i miljøcirkus

17. aug. 2016

Stregtegning af blomst

Der er både sjov og alvor, når Odense Renovation, Fjernvarme Fyn og VandCenter Syd igen i år byder indenfor i miljøteltet til Odense Blomsterfestival.

Fælles Pressemeddelelse for Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og VandCenter Syd.

De tre forsyninger har gennem flere år været fælles om miljøteltet med aktiviteter, der i særlig grad er rettet mod børnefamilierne. I år er rammen et cirkustelt, og også indenfor er aktiviteter og udsmykning tænkt sammen med blomsterfestivalens tema ”cirkus og gøgl”.

Miljøteltet har åbent fredag, lørdag og søndag, og for børnene er der alle dage mulighed for at samle stempler, der kan veksles til popcorn og titlen som miljøgøgler. Stemplerne fås bl.a. ved ”kloge aktiviteter”, som kombinerer leg og læring – f.eks. genbrugsdyst, muldvarpekast og lortebasket. Her lærer man bl.a. at aflevere tingene i de rigtige beholdere, så det kan bruges igen, og tage stilling til de mest miljørigtige brændsler.

For de tre forsyninger giver Blomsterfestivalen lejlighed til at komme i dialog med kunderne og give børn og unge viden om f.eks. affaldssortering, grundvand og miljøvenlig varmeproduktion. For de voksne er der også mulighed for at lære noget ved at indsamle viden fra teltet og deltage i en quiz.

For at sikre den gode cirkusstemning vil der naturligvis være masser af gak og gøgl. Man kan bl.a. få taget et fjollet foto med cirkustema, og for børnene er der ansigtsmaling. Store som små har desuden mulighed for at deltage i en fotokonkurrence om at tage det sjoveste billede fra teltet og uploade det på de sociale medier med hashtagget #miljøcirkus.

Søndag sluttes der af med en ”stur, stur finale”, når Det Flyvende Kuffertcirkus dagen igennem har cirkusskole for børn i teltets manege.