Spring til indhold

VandCenter Syd skal levere vand til Facebook

19. jan. 2017

Den store amerikanske IT-gigant Facebook annoncerede torsdag d. 19. jan, at virksomheden vil anlægge et datacenter på størrelse med otte fodboldbaner i Tietegenbyen i Odense. VandCenter Syd skal levere vand til det kommende datacenter. Læs mere i udsendte pressemeddelelse. 

Pressemeddelelse:

Facebook får høj forsyningssikkerhed i Odense
Virksomhedens placering af et datacenter i Tietgenbyen betyder høj sikkerhed i forsyningen af vand til køling af servere

Odense Kommune og Facebook annoncerede i dag [torsdag d. 19. jan.], at virksomheden bygger et stort datacenter i erhvervsområdet Tietgenbyen. Der har længe været gættet på placeringen af centeret, som har været under planlægning i et par år.

VandCenter Syd er en af de forsyningsvirksomheder, der kommer til at levere en af forudsætningerne for Facebooks aktiviteter: Vand, som køler serverne og dermed sikrer driften. 

- Facebook har lagt vægt på forsyningssikkerhed, og Tietgenbyen er et område, hvor vi har kunnet tilbyde en stærk løsning i form af tosidet forsyning. Det vil sige, at leverancen af vand er mindre sårbar i tilfælde af brud på vandledninger, fordi der er en ekstra forsyningsledning ind til området, fortæller direktør i VandCenter Syd Anders Bækgaard.

Flere vandværker leverer til området, hvilket yderligere sikrer leverancen af vand. Hertil kommer, at rørene har en størrelse, der kan levere store mængder vand på kort tid.

Det skal vi understøtte
Arbejdet med at designe en forsyningsløsning, der passer til Facebook, har haft høj prioritet for VandCenter Syd.

- Vi er et kommunalt ejet selskab, og derfor har vi en særlig forpligtelse til at understøtte en indsats som denne, hvor det er lykkedes at få en stor arbejdsplads til Fyn, siger Anders Bækgaard.

Han understreger, at der har været tale om et rigtig godt samarbejde med Facebooks rådgivere undervejs i processen, såvel som med Odense Kommune og Udenrigsministeriet.

Vi har kapaciteten
Der bliver tale om en stor kunde for VandCenter Syd. Facebook skal have leveret almindeligt drikkevand, og da den eksisterende kapacitet kan benyttes, betyder det en styrkelse af forretningen.

- Vi kan levere de løsninger, der er behov for, og vi glæder os til at have dem som kunde, siger Anders Bækgaard.

For yderligere kommentarer, kontakt:
Direktør Anders Bækgaard, VandCenter Syd, tlf. 40 27 75 00.

For yderligere information, kontakt:
Områdechef Arne Svendsen, VandCenter Syd, tlf. 40 80 84 59.