Spring til indhold

Leg dig til en bedre verden på Odense Blomsterfestival

08. aug. 2018

Stregtegning af blomst

Leg og læring går hånd i hånd, når Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og VandCenter Syd byder på gratis værksteder og aktiviteter ved Odense Blomsterfestival. Under overskriften ”Sammen om en bedre verden” sætter de tre forsyninger fokus på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og inviterer børn og deres familier til at lege sig klogere på, hvordan man kan gøre en forskel for den store verden – vores klode. 

PRESSEMEDDELELSE

Miljøteltet ved Domkirken har i flere år været et fast indslag under Odense Blomsterfestival. Også i år stiller Odenses tre kommunale forsyningsselskaber op i teltet med en række gratis aktiviteter og formidling om forbrug og bæredygtighed.

I teltet er der fokus på at genbruge ressourcer; lige fra vand og overskudsvarme til plast, metaller og andre råstoffer. Der er bl.a. et værksted, hvor man kan bygge med toiletruller og lave vægpynt af overskudstræ. Der er også en udstilling med upcycling, hvor brugte ting forvandles til unikt boligtilbehør.
Derudover kan man prøve kræfter med ”lortebasket”, at styre sin egen genbrugsplads eller kravle gennem fjernvarmerør – samt flere andre aktiviteter. 

Fælles for alle aktiviteterne er et fokus på at passe på kloden, både i det store og i det små. 

- Som forsyninger arbejder vi hver dag med bæredygtighed i større skala. Men også som privatperson kan man gøre en forskel for verden ved de ganske små ting, man gør derhjemme. Det vil vi gerne give idéer og inspiration til her på festivalen, fortæller Dorthe Hindsgaul fra Fjernvarme Fyn, som er med til at planlægge aktiviteterne.

Miljøteltet er åbent fra fredag den 17. august, og indtil festivalen lukker om søndagen.

 

Børn spiller "lortebasket" ved VandCenter Syds telt på Odense Blomsterfestival

"Lortebasket" ved Odense Blomsterfestival 2017.