Spring til indhold

Grundvandspris til skovrejsning

16. sep. 2019

stregtegning af små og store træer

VandCenter Syds Grundvandspris på 50.000 kr. gik i år til landsindsamlingen "Danmark planter træer", som arbejder for at plante mere skov og beskytte eksisterende skov i Danmark. 

"Danmark planter træer" et er et samarbejde mellem TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, og målet er at indsamle penge til at bevare eksisterende skov og plante i alt 1 mio. nye træer i Danmark. 

VandCenter Syd valgte at støtte indsamlingen med årets Grundvandspris på 50.000 kr., fordi skovrejsning er en væsentlig metode, når man skal beskytte grundvandet. Skov sikrer nemlig, at jorden holdes fri for fx sprøjtegifte og pesticider - og det beskytter grundvandet under jorden.

Grundvandsprisen gik til Danmark planter træer, fordi initiativet også har fokus på at plante skov i områder med særlige drikkevandsinteresser.

forår grøn bøgeskov med solstråler

Baggrund for prisen

Hvert år uddeler VandCenter Syd sin Grundvandspris til personer eller organisationer, der gør en særlig indsats for at beskytte det danske grundvand. Målet med grundvandsprisen er at sætte fokus på det danske grundvand – og den indsats, der gøres for at beskytte grundvandet for fremtiden. 

Læs mere om, hvordan VandCenter Syd arbejder med grundvandsbeskyttelse

Læs mere om Danmark planter træer