Spring til indhold

VandCenter Syd får ny strategi

02. jan. 2020

Stregtegning af vores virksomhed - logo

”Strategi 2020-2024” skruer op for ambitionen om at bidrage til en bæredygtig verden.

”Sammen om bæredygtig udvikling”. Det er titlen på VandCenter Syds nye strategi, der gælder fra 1. januar 2020. Strategien forholder sig til den rolle og de muligheder, vi som førende dansk vandselskab har, når det handler om at passe på kloden og understøtte verdensmålene. 

Strategien definerer, hvad indsatsområderne er i perioden 2020-2024. Samtidig indeholder den også mere langsigtede visionsmål, der ligger op til 30 år ude i fremtiden. 

- I den nye strategi kigger vi langt ud i fremtiden. På den måde får vi sat ord på de mål, vi reelt gerne vil arbejde for. De er ikke realistiske at nå inden 2024. Men det er dem, vi vil nå, siger direktør Mads Leth.  

Vision og visionsmål
Vision og visionsmål er sammen ledestjernen i arbejdet. Det er dem, VandCenter Syd skal navigere efter - også selvom de ser ud til at være langt væk. Samtidig er det fortsat en ambition at inspirere andre. VandCenter Syds nye vision lyder sådan:


"Vi sætter et positivt aftryk på verden – og inspirerer andre til at gå samme vej"

 
At sætte et positivt aftryk på verden kan forstås meget bredt. Strategien forholder sig bl.a. til, at VandCenter Syd i dag forbruger flere af klodens ressourcer, end der er ”råd til” – når der ses på virksomhedens fodaftryk, hvor meget CO2 der kan udledes, hvor mange næringsstoffer, der er et resultat af vores processer osv.   

- VandCenter Syd har arbejdet med bæredygtighed igennem mange år og gjort det godt. Men set med naturens briller er det ikke nok. Det ved vi fra en analyse, DTU har foretaget af VandCenter Syd. Derfor er vi nødt til at sætte barren endnu højere, og det gør vi med den nye strategi, siger direktør Mads Leth.  

For at sætte et positivt aftryk på verden, indeholder strategien fem visionsmål. De er:

 

  • Drikkevand baseret på rent grundvand i 2050
  • Et vandmiljø i god økologisk tilstand i 2027 
  • Klimaneutral i 2050 
  • Verdens mest ressourceeffektive vandselskab i 2030
  • Fremtidssikret, fleksibel og bæredygtig infrastruktur til håndtering af det samlede vandkredsløb i 2050

 

Du kan læse mere om visionen og de fem langsigtede visionsmål i strategien, hvor de strategiske indsatsområder for 2020-2024 også er beskrevet – sammen med mission, værdier og kerneansvarsområder.

Sammen med andre
Titlen på strategien - ”Sammen om bæredygtig udvikling” - sender et vigtigt signal. Samarbejde bliver nemlig nødvendigt, mener direktør Mads Leth og giver et eksempel: 

- Det nytter ikke noget, at vi forsøger at redde vandmiljøet helt alene. Det kan vi ikke. Men vi kan i gå dialog og gøre noget sammen med andre, og det tager vi gerne på os, siger han.

Arbejdet den nye strategi er allerede sat i gang. Du kan læse mere i Virksomhedsplan 2020.