Spring til indhold

Vellykket vandretur i Skibhuskvarteret 22. marts

27. mar. 2015

Billede af en pige der kigger ned i en brønd

Et sted mellem 80-100 borgere vandrede med VandCenter Syd og byrådsmedlem Anders Berthelsen gennem Skibhuskvarteret søndag d. 22. marts.

Et sted mellem 80-100 borgere vandrede med VandCenter Syd og byrådsmedlem Anders Berthelsen gennem Skibhuskvarteret søndag d. 22. marts. Forsyningen og den lokalkendte politiker tog deltagerne med på en rute, hvor de fulgte ’vandets veje’ i Skibhuskvarteret. 

Undervejs kom den store gruppe bl.a. forbi et vandværk på Bøgebjergvej, der lukkede i 1978 og siden hen er gået i glemmebogen. 

Pumpestationen for enden af Helsingborggade, der almindeligvis er lukket for offentligheden, blev der også gjort et ophold ved. VandCenter Syd åbnede i dagens anledning portene og gav de nysgerrige beboere et sjældent syn af den pumpe, der tager det meste spildevand fra Skibhuskvarteret og sender det videre til renseanlæg. 

Efter stop ved det gamle kommunekontor på hjørnet af Skibhusvej, sporene af Vinkælderrenden og vandreservoiret på Mejlholmgade endte turen ved Fredens anlæg, hvor en pølsevogn havde mad og drikke klar til de efterhånden trætte og sultne deltagere. 

Vandets Dag

Anledningen til kvartervandringen var FNs internationale ’ Vandets Dag’, der årligt markeres den 22. marts. Temaet for Vandets Dag i år var bæredygtig udvikling. På vandringen viste vi, hvordan vi bidrager til lokal udvikling og klimasikringen af Skibhuskvarteret med projektet ’Klimaklar i Skibhus’.Se alle billederne fra vandringen på www.facebook.com/klimaklariskibhus