Spring til indhold

En vandalarm advarer i tide

03. jun. 2015

Et utæt toilet eller læk i vandrør kan blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis det ikke bliver opdaget i tide. En vandalarm kan advare, før vandregningen bliver skyhøj.

VandCenter Syd har desværre hvert år en række kunder, der får en voldsom stor vandregning på grund af en utæt installation i boligen. Mange efterspørger derfor en løsning, der kan holde øje med vandforbruget og advare, når vandet løber i hjemmet – selvom alle haner og installationer er lukkede. En vandalarm kan hjælpe i sådan en situation.

 

Brugervenlige alarmer til hjemmet og sommerhuset

Der er findes forskellige vandalarmer på markedet, hvoraf nogle særligt egner sig til private hjem og andre er tænkt som erhvervsløsninger.

Fælles for flertallet af vandalarmer er, at de kan registrere forbruget i boligen ved at overvåge vandmåleren. På nogle vandalarmer kan man som bruger indstille, hvor mange minutter vandet i hjemmet kan løbe uafbrudt, før alarmen begynder at advare og hyle.

Og så er der også modeller, der automatisk kan lukke af for vandet, når forbruget er uregelmæssigt højt, så man ikke skal finde frem til ens lukkeventil og gøre det manuelt. 

Alarmerne, der automatisk kan lukke af for vandet,  er især praktiske, når du er på ferie eller væk i længere tid – og ikke vil komme tilbage til en grim overraskelse og en stor vandregning.

I mange tilfælde kan du også få gavn af en vandalarm, hvis du er sommerhusejer og glemmer at lukke din vandinstallation forsvarligt af efter en ferie. Du kan installere en alarm, der lukker af for vandet, hvis der sker frostskader på vandrør eksempelvis.  

 

Løsninger til erhverv

Der er også gode løsninger til virksomheder, boligforeninger, etc., der kan have flere vandmålere tilknyttet og/eller har behov for at flere rør bliver overvåget på samme tid.

Prisen på vandalarmer kan variere fra 500 kr. og opefter – alt efter hvilke funktioner du ønsker, at din vandalarm skal have. Nogle forsikringsselskaber giver rabat på ens hus- eller rørskadeforsikring, hvis man har en godkendt vandalarm monteret – så der er lidt at spare der. 

Du kan finde frem til en vandalarm, der passer til dig og dine behov ved at lave søgninger på Google og forhøre dig hos en leverandør af alarmer eller VVS-installatør.