Spring til indhold

Vores ansvarlighedsrapport vinder CSR-pris

27. okt. 2017

Torsdag den 26. oktober blev vi belønnet for vores CSR-rapportering, da FSR – danske revisorer uddelte priser til de danske virksomheder, som har været bedst til at rapportere om samfundsansvar i 2016. 

Hvad er CSR og ansvarlighedsrapporter?

CSR – Corporate Social Responsibility handler om, at man som virksomhed tager ansvar for sin rolle i samfundet. Og netop ansvarlighed er en grundlæggende værdi i VandCenter Syd.

I vores årlige ansvarlighedsrapporter måler vi os på, hvordan vi lever op til vores ansvar som offentligt ejet vandselskab. Både når det gælder det særlige ansvar, vi har for at værne om vandet, når det gælder vores påvirkning af klima og miljø – og når det gælder bæredygtig udvikling af det samfund, vi er en del af.

H.K.H. Kronprinsesse Mary overrækker CSR-pris til VandCenter Syds direktør Mads Leth
H.K.H. Kronprinsesse Mary overrakte CSR-prisen til VandCenter Syds direktør Mads Leth.
Foto: Carsten Lundager

Fokus på formidling og transparens

Konceptet for VandCenter Syds CSR-rapport havde netop i forbindelse med 2016-rapporten gennemgået en opstramning med henblik på at være endnu mere tydelig i formidlingen af, hvordan vi arbejder med ansvarlighed – og dermed øge transparensen over for kunder og samfund.

I den overordnede bedømmelse lagde dommerne vægt på, at vores rapport demonstrerer, hvordan det at tage samfundsansvar gennemsyrer virksomheden. 

- Vi er meget glade for at modtage CSR-prisen. Det bekræfter os i, at vi er på rette vej i vores arbejde med bæredygtighed og samfundsansvar – og det motiverer os til at blive ved med at udvikle både vores indsats og vores rapportering, siger direktør i VandCenter Syd, Mads Leth.

Prisceremoni med kongelig deltagelse

Det var H.K.H Kronprinsesse Mary, der overrakte CSR Rapporteringsprisen 2017, som vi modtog i kategorien virksomheder med færre end 250 medarbejdere. 

Baggrunden for prisen er et ønske om ”…årligt at hylde danske virksomheder, der udmærker sig med tillidsvækkende rapportering af høj kvalitet, der skaber transparens om virksomhedens samfundsansvar og værdiskabelse, og som kan være til inspiration for andre virksomheder”

Ansvarlighed under konstant udvikling

VandCenter Syd har også tidligere vundet prisen, i 2013, og vi vil fortsat udvikle på både vores CSR-arbejde og vores formidling til vores kunder. 

Du kan læse meget mere om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed og samfundsansvar i vores ansvarlighedsrapport på vandcenter.dk/ansvarlighed.