Spring til indhold

Toiletterne smiler på SDU

23. sep. 2019

Stregtegning af glade ansigter

I de næste tre uger er der smilende ansigter på en række af SDUs toiletter. Formålet er at undgå skrald i toiletterne, og idéen kommer fra to SDU-studerende.

Kun 3 ting i toilettet: Lort, pis og papir

De smilende toiletter med teksten ”Husk: Jeg er ikke en skraldespand” skal minde om, at toilettet faktisk kun er bygget til at håndtere tre ting: tis, lort og toiletpapir.

Kampagnen tager én af VandCenter Syds store udfordringer op: At der havner alt for mange ting i toilettet, som ikke hører hjemme dér - og som derfor skaber problemer og medfører dyre reparationer på kloaksystemet.

Skabt af SDU-studerende

Idéen til kampagnen kommer fra Lukas og Didde, ingeniørstuderende på lærings- og oplevelsesteknologi.

I foråret 2018 kontaktede de VandCenter Syd, fordi de gerne ville skrive et projekt om en udfordring fra virkelighedens verden. Det blev til adfærdskampagnen med de smilende toiletter, som nu kan ses på SDU. 

To studerende fra SDU holder plakater med smilende toiletter som led i kampagne mod affald i toilettet 

"Lokumsplakater" og klistermærker på toiletlåget pryder i den kommende tid toiletterne på SDUs tekniske fakultet. 

Projektsamarbejde med studerende

Vi har jævnligt samarbejde med studerende, der skriver projekter hos os som led i deres uddannelse. Vi ser det som en spændende mulighed for at få friske perspektiver på vores arbejdsområde - samtidig med at vi kan give de studerende en god kontakt til erhvervslivet. 

Kunne du tænke dig at skrive projekt hos os, så læs om projektsamarbejde her.