Spring til indhold

Ny app kaster regn over Odense

11. aug. 2020

Hvor højt kan vandet stå på min grund i tilfælde af skybrud? Og hvordan vil vores villavej se ud, hvis den blev klimatilpasset? Disse og andre spørgsmål kan den nye app ’Klimaklar’ – som VandCenter Syd har udviklet i samarbejde med Odense Kommune – give svar på.

Klimaændringerne byder bl.a. på kraftigere og hyppigere regnskyl samt øget vandstand. Hvad disse klimaforandringer kan betyde for Odense og byens lokalområder kan man få syn for i appen ’Klimaklar’, der netop er udgivet.

Fra sin mobiltelefon kan man lade kraftige regnskyl af forskellig styrke falde over Odense midtby og få et billede af, hvor nedbøren især vil søge hen og samle sig. Appen giver ligeledes borgere mulighed for at få en indikation af, hvor stor risikoen for oversvømmelse på ens matrikel er – når himlens sluser for alvor åbner sig.

Appen vil også være et nyttigt værktøj for projektledere, der arbejder med klimaprojekter. En funktion i appen er nemlig virkelighedstro at visualisere, hvordan såkaldte LAR-løsninger, så som vejbede, kan se ud i et lokalområde. På denne måde kan både borgere og projektledere eksperimentere med løsninger i appen – og ’designe’ en klimatilpasset offentlig vej, som kan danne udgangspunkt for dialog.

"Klimaklar"-appen kan p.t. kun anvendes inden for Odense Kommune – og er udviklet i et samarbejde mellem Odense Kommune og VandCenter Syd forbindelse med det EU-støttede projekt ”Odense-Modellen – Klimatilpasning i Odense”.

Du kan hente 'Klimaklar' på Google Play og App Store.

Læs mere om 'Klimaklar' og projektet 'Odense-Modellen' i denne pressemeddelelse.

 

Med Klimaklar appen har man en højdemåler lige ved hånden - og kan se vandstanden i tilfælde af kraftig regn. 

Klimaklar appen kan ved hjælp af moderne teknologi virtuelt placere vejbede og andre løsninger på villaveje.