Spring til indhold

Sammen om grøn omstilling på Odense Blomsterfestival

17. aug. 2021

Stregtegning af blomst

Odense Blomsterfestival er tilbage, og traditionen tro inviterer de tre forsyningsselskaber Fjernvarme Fyn, VandCenter Syd og Odense Renovation indenfor i Miljøteltet med sjove aktiviteter og grøn viden for store og små. 

PRESSEMEDDELELSE UDSENDT SAMMEN MED FJERNVARME FYN OG ODENSE RENOVATION

Fra den 19.- 22. august forvandles byen atter til et eventyrligt blomsterland, når Odense Blomsterfestival springer ud. Årets tema er ”Skønheden i forvandlingen”, og netop dette tema kan du blive klogere på i Miljøteltet ved Odense Domkirke. 

Leg og læring om grøn omstilling

Grøn omstilling er måske den vigtigste forvandling, vi har i dag. Den er heldigvis i fuld gang. Alle tre forsyninger bidrager, hvor vi kan – men den enkelte kan heldigvis også bidrage. Det er det, man kan blive klogere på i Miljøteltet. Her sørger de tre forsyningsselskaber for sjove og lærerige aktiviteter med fokus på udviklingen indenfor fjernvarme, vand og affald. 

I teltet viser vi skønheden i forvandlingen med udstillinger, der fortæller om genbrug, biodiversitet og grøn omstilling. Samtidig stilles der skarpt på, hvordan vi alle sammen med små hverdagstiltag kan passe bedre på vores klode. Som altid vil der være sjove aktiviteter med masser af læring for store og små. 

Forsyningernes rolle i omstillingen

Hos Fjernvarme Fyn er der fokus på grøn omstilling og udfasningen af kul samt tiltag, der skal være med til at sikre mere vild natur til glæde for planter og insekter. Ved forsyningskollegerne ved VandCenter Syd kan besøgende slukke tørsten i køligt postevand eller smage grundvand fra vandbaren og høre om kloakkens værste fjender. Og ved den sidste stand gør Odense Renovation besøgende klogere på affaldshierarkiet gennem quiz og spil om affaldssortering. Medarbejdere fra de 3 selskaber står desuden klar til en snak ved aktiviteterne. 
 
For forsyningsselskaberne har ventetiden under corona været lang - Dorthe Hindsgaul, energirådgiver ved Fjernvarme Fyn fortæller ”Det er lang tid siden, at vi har været ude ved borgerne. Vi glæder os helt vildt til at invitere indenfor i miljøteltet og få en masse gode miljøsnakke med de besøgende. Vi håber, at vi kan inspirere og give ideer til, hvordan man selv kan gøre en forskel og hjælpe med den grønne forvandling.

Hjælp naturen – byg dit eget insekthotel

Udenfor teltet er der også aktiviteter – her kan besøgende give naturen og biodiversiteten en hjælpende hånd. Vi har nemlig samlet genbrugsmaterialer til at bygge insekthoteller – lige til at tage med hjem til haven eller altanen. Med insekthoteller kan vi forbedre leveforholdene for smådyr og derved give biodiversiteten bedre kår. Besøgende kan fx forvandle gamle konservesdåser, lerkrukker eller mælkekartoner til femstjernede hoteller til glæde for naturens smådyr.  

Miljøteltet har åbent: 

- Fredag 10 – 20
- Lørdag 10 – 17 
- Søndag 10 – 16