Spring til indhold

Registrer oversvømmelse

Stregtegning af oversvømmelse - vand på grunden

Klimaændringerne betyder mere vand og flere oversvømmelser. Jo bedre overblik vi har over hvor og hvor ofte oversvømmelserne sker, jo bedre kan vi planlægge vores fremtidige arbejde.

Fortæl os, hvis du observerer oversvømmelser

Har du vand i kælderen efter et regnvejr, eller er din have forvandlet til en sø? Det kan også være, du skal gennem store vandmasser på din cykel eller i din bil, fordi vejen er oversvømmet?
Så giv os gerne besked ved at udfylde vores oversvømmelsesformular. 

Du kan ikke udfylde formularen for at få akut hjælp i forbindelse med en oversvømmelse, men vi er interesserede i at samle oplysninger om oversvømmelser i Odense og Nordfyns Kommune for at   supplere vores samlede viden om vandets veje og de udfordringer det giver. 

Dit ansvar som grundejer

Som grundejer har du stadig selv ansvaret for at sikre din kælder mod oversvømmelser og din ejendom mod skadevirkninger*. Et højvandslukke installeret af en autoriseret kloakmester er ét blandt flere værktøjer til at mindske risikoen for oversvømmelser i kælderen. 

Har du fået vand i kælderen, må du meget gerne registrere oversvømmelsen i vores formular. Dine registreringer hjælper os med at planlægge vores fremtidige indsats.

*VandCenter Syd har ikke ansvar for evt. vand i din kælder i henhold til vores Betalingsvedtægt for håndtering af spildevand.