Spring til indhold

Sommer i haven

Stregtegning af sol-lilla

Når sommeren er over os, kommer også de lune aftener, lyse nætter – og masser af liv i en grøn og frodig have, der blomstrer og gror på livet løs.

Sommertid er havetid

Det er om sommeren, haven er allermest frodig – og det kribler og krabler med liv derude.

Køkkenhaven står grøn. Sommerblomster og stauder kappes om at overgå hinanden i blomsterrigdom. Mælkebøtter og skvalderkål blomstrer på livet løs, og spreder deres frø på lune sommervinde.
For havens insekter er sommertid lig med spisetid. Der bliver guffet løs af blade og suget plantesaft. Og mens sommerfugle, bier og svirrefluer har travlt med at bestøve blomster, så har mariehøns, guldøjer og snyltehvepse travlt med at holde bladlus og havens andre skadedyr i skak.

Pas på nyttedyrene

Havens nyttedyr er med til at holde din have i naturlig balance. Både de nyttige insekter – og alle de lidt større nyttedyr som fugle, pindsvin, flagermus, mus og tudser, der også har havens skadedyr på menuen.

Hvis du vil ha’ en grøn og frodig have i naturlig balance, gælder det altså om at sikre gode livsbetingelser for nyttedyrene. Vi har samlet en håndfuld tips til, hvordan du kan gøre din have til et godt levested for både de små og store nyttedyr.

 

Havens andre årstider