Forside /Viden / Spis dit ukrudt! Kom ukrudtet til livs ved at bruge det i din madlavning. Hvorfor ikke gøre skvalderkål og brændenælder til en fornøjelse? De kan blive til lækre retter - se bare opskrifterne her. Undgå gift i din have - så hjælper du med til at beskytte grundvandet, som du, dine børn og børnebørn skal drikke mange år frem. I stedet kan du nyde en grøn og frodig have fuld af liv. Og skyder der lidt uønsket ukrudt op, så pluk og spis det! Her præsenterer vores medarbejder Amy sin opskrift på lækre ukrudtsboller - og vi har også samlet en række andre spændende opskrifter med ukrudt. Amys skvalderkålsboller: Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter, som jeg har fundet på nettet - især med skvalderkål, da min have er fuld af det. Jeg kunne særlig godt lide det i boller. Her er jeg blevet inspireret af en opskrift og har lavet den en lille smule om til noget, der minder om boller og kan både bruges som burger- eller sandwichboller eller som små snack-kugler. Du skal bruge: 2 æg, 1 lille glas vand, 3 kopper mel, evt. lidt mere til at ælte dejen og Skvalderkål efter smag. Jeg brugte ca. tre store håndfulde skvalderkålblade uden stilke. Opskriften giver ca. 3-4 store boller eller 8-10 små kugler. Bland æggene med mel og vand og tilsæt lidt efter lidt skvalderkål. Det hele skal blive en dej, som ikke klistrer mere. Form dejen til store boller eller små kugler og steg dem i en pande med lidt smør og olie ved lav varme. Hvis du laver store boller, er det en god ide at skære dem op når de er brune fra begge sider og steg dem på indersiden også, da de så bliver mere sprøde og hurtigere færdige. God fornøjelse og god appetit! Skvalderkålkugler Skvalderkålburger Opskrifter med ukrudt Brændenælde- og skvalderkålsboller Ferskrøget laks med ukrudt og fynsk rygeost Fiskegratin med havens urter Grøn urtesalt Kold ærtesuppe med brændenælder Muslingesuppe med brændenælder og skvalderkål Rødtunge med jomfruhummerhaler og ramsløg Stuvet skvalderkål med ramsløg og smilende æg