Spring til indhold

Ferskrøget laks med ukrudt og fynsk rygeost

Stregtegning af fisk

En skøn forret med både skvalderkål, brændenælder og mælkebøtter.

Mad med ukrudt

Til 4 personer

Du skal bruge

En håndfuld skvalderkål
En håndfuld brændenældeskud
En håndfuld spæde mælkebøtter
4 skiver ferskrøget laks
Stenbiderrogn
150 g fynsk rygeost
2 tykke skiver rugbrød
3 spsk creme fraiche ell. lign.
1/3 agurk
Et lille rødløg
Hvidvinseddike
Citronsaft og -skal
Olivenolie
Salt
Peber

Rygeostcreme med brændenælder

Nælderne overhældes med kogende vand og drypper af i en sigte. De hakkes fint og røres med rygeost og creme fraiche. Der smages til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Mælkebøttesalsa

Mælkebøtter, agurk og rødløg hakkes i meget små tern og vendes med en smule hvidvinseddike og revet citronskal.

Rugbrødscroutoner med skvalderkål
Rugbrødet skæres i passende tern, vendes i olie og ristes i ovnen ved 200 grader. Imens hakkes skvalderkålen fint. Når croutonerne er sprøde, vendes de heri.

Anretning

Lakseskiverne smøres med ostecremen. De rulles sammen og skæres over på midten, så der er 2 små ruller til hver person. Disse anrettes på en bund af spæde mælkebøtter, med et par spsk stenbiderogn ovenpå. Der dryppes med citronsaft og strøs med salt og friskkværnet peber. Udenom anrettes salsaen og croutonerne. Pynt evt. med resten af urterne.

Voila - og velbekomme!