Forside /Viden / Fiskegratin med havens urter En nem og lækker fiskeret - og så endda med ukrudt i. Næh, det ikk' så ringe endda! Du skal bruge 800 g frisk fisk (rødspætte, søtunge, rødtunge ell. lign) 200 g rejer (gerne store) 1000 g finthakkede krydderurter (spinat, skvalderkål, brændenælde, persille og lidt citrongræs - skal være unge skud) 2 spsk citronsaft 1 spsk smør 30 g mel 2 æggeblommer 1 dl fedtfattig fløde 100 g fedtfattigt revet ost salt og peber rasp Sådan gør du Begynd med at lave saucen. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og fløde, rør æggeblomme og ost i. Læg så et tyndt lag fisk i bunden af et ovnfast fad, læg krydderierne og rejerne på, og afslut med et lag fisk. Dryp med citron, drys salt og peber på. Hæld saucen ovenpå og drys med rasp. Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20-25 minutter.