Spring til indhold

Fiskegratin med havens urter

Stregtegning af fisk

En nem og lækker fiskeret - og så endda med ukrudt i.
Næh, det ikk' så ringe endda!

Du skal bruge

800 g frisk fisk (rødspætte, søtunge, rødtunge ell. lign)
200 g rejer (gerne store)
1000 g finthakkede krydderurter (spinat, skvalderkål, brændenælde, persille og lidt citrongræs - skal være unge skud)
2 spsk citronsaft
1 spsk smør
30 g mel
2 æggeblommer
1 dl fedtfattig fløde
100 g fedtfattigt revet ost
salt og peber
rasp

Sådan gør du

Begynd med at lave saucen. Smelt smør i en gryde, tilsæt mel og fløde, rør æggeblomme og ost i.

Læg så et tyndt lag fisk i bunden af et ovnfast fad, læg krydderierne og rejerne på, og afslut med et lag fisk. Dryp med citron, drys salt og peber på. Hæld saucen ovenpå og drys med rasp.

Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20-25 minutter.