Forside /Viden / Grøn urtesalt Brug det i maden og på bordet - eller server det som dyppelse til et godt madbrød, sammen med olivenolie. Du skal bruge 3 dele dejlige unge brændenælder - eller topskudet af lidt ældre 1 del løvstikke fra haven 2 - 3 fed hvidløg (kan undlades) Groft havsalt Sådan gør du Skyl brændenælderne nogle gange i koldt vand. Skyl også løvstikken i koldt vand, og ryst vandet godt af urterne. Rens/klargør hvidløgene. Blend de friske urter til en fin masse, mens der tilsættes groft salt. Mængden af salt behøver ikke at være særlig stor, bare nok til, at man får en god tyk "grød". Bred blandingen ud på et rent viskestykke og lad det tørre - det tager et par dage i solen. Vend rundt i blandingen af og til. Kom urtesaltet på glas, og bland evt. ekstra salt i, alt efter smag.