Spring til indhold

Muslingesuppe med brændenælder og skvalderkål

Stregtegning af fisk

En suppe med alt godt fra havet - og haven.

Du skal bruge

500 g friske rensede blåmuslinger
300 fast frisk fisk (skæres ud i små mundrette stykker)
4 dl bouillon
1 revet løg
2 fed revet hvidløg
1 fintsnittet porre
3 fintsnittede gulerødder
100 g revet fennikel
1 håndfuld fint hakket brændenælde
1 håndfuld fint hakket skvalderkål (unge skud)
1 håndfuld fint hakket persille
2-3 dl hvidvin
2 dl fedtfattig fløde

Sådan gør du

Svits løget, tilsæt hvidvin, lad det inddampe. Tilsæt muslinger og 4 dl boullion. Koges ved jævn varme i 5-7 min. Si kogenlagen over i en anden gryde og sorter de ikke åbne muslinger fra og tag resten af muslingerne ud af skallerne. Muslingerne lægges over i den "nye" gryde med den siede kogelage.
Tilsæt nu resten af ingredienserne, og lad gryden simre i 5-8 min.

Serveres straks med iskold hvidvin og brændenælde-skvalderkålsboller til.