Forside /Viden / Muslingesuppe med brændenælder og skvalderkål En suppe med alt godt fra havet - og haven. Du skal bruge 500 g friske rensede blåmuslinger 300 fast frisk fisk (skæres ud i små mundrette stykker) 4 dl bouillon 1 revet løg 2 fed revet hvidløg 1 fintsnittet porre 3 fintsnittede gulerødder 100 g revet fennikel 1 håndfuld fint hakket brændenælde 1 håndfuld fint hakket skvalderkål (unge skud) 1 håndfuld fint hakket persille 2-3 dl hvidvin 2 dl fedtfattig fløde Sådan gør du Svits løget, tilsæt hvidvin, lad det inddampe. Tilsæt muslinger og 4 dl bouillon. Koges ved jævn varme i 5-7 min. Si kogelagen over i en anden gryde og sorter de ikke åbne muslinger fra og tag resten af muslingerne ud af skallerne. Muslingerne lægges over i den "nye" gryde med den siede kogelage. Tilsæt nu resten af ingredienserne, og lad gryden simre i 5-8 min. Serveres straks med iskold hvidvin og brændenælde-skvalderkålsboller til.