Spring til indhold

Rødtunge med jomfruhummerhaler og ramsløg

Stregtegning af fisk

En lækker fiskeret "på slump", der smager af luksus - og af mer'.

Du skal bruge

Rødtunge eller anden fin fladfisk
Jomfruhummerhaler
Ramsløg
Smør
En god, tør hvidvin
Piskefløde
Citroner - økologiske
Salt og peber
Dild
Evt. kantareller

Sådan gør du

Rør først en klat smør med hakket frisk ramsløg, revet citronskal og evt. lidt dild. Halvér rødtungefileterne og smør med urtesmørret. Krydres med lidt salt og peber og rulles herefter sammen om en afskallet rå hummerhale, hale mod hoved. Rullen holdes sammen med en tandstikker eller to.

Er man så heldig at have lidt kantareller gør de ingen skade i rullen sammen med hummerhalen.

Rullerne sættes på højkant i et fad. Hvidvinen og evt. lidt fiskefond hældes ved, og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i et kvarters tid. Holdes varme, imens saucen tilberedes.

Sauce:

Fonden hældes fra og koges lidt ind. Tilsæt herefter piskefløde, og koges ind til passende konsistens. Krydr med salt og peber og evt. lidt mere hvidvin.

Servér et godt brød og lidt grøntsager til. Velbekomme!