Spring til indhold

Det er jo vandvittigt!

Dråbe med teksten "Det er jo vandvtittigt"

Vi har søsat en kampagne for det gode danske drikkevand. Nyd det gode vand i hanen, og undgå at bruge gift i haven - så gør du både miljøet og dig selv en kæmpe tjeneste.

Kampagnen "Det er jo vandvittigt" slår et slag for det gode danske drikkevand i vandhanen. Formålet er at opfordre danskerne til i højere grad at drikke vand fra hanen - og beskytte fremtidens drikkevand - ved at ændre nogle af de van(d)vittige vaner, vi har i dag. 

Derfor sætter kampagnen bl.a. fokus på vores (over)forbrug af flaskevand og på brugen af sprøjtegift i haven. 

Du kan besøge kampagnen på Facebook her.

Bryd en dårlig vane - drik mere vand fra en hane

Alene i Odense drikkes der årligt 4 millioner liter flaskevand, og der kan hentes mange fordele for både miljø og pengepung ved at skrue ned for det forbrug. 

Produktion og transport af vand på flasker belaster miljøet med både CO2 og unødvendige mængder plastic - og så er det flere hundrede gange dyrere end det mindst lige så gode vand, som du kan tappe fra vandhanen.
Her kan du læse mere om vandkvaliteten i Odense.

Drik vand fra hanen. Så gør du både miljøet og dig selv en tjeneste.

Det er jo vandvittigt - at sprøjte med gift oven på sit drikkevand

I Odense får vi alt vores drikkevand fra grundvandet, og det vil sige, at vi faktisk bor oven på vores drikkevand. Derfor er det vigtigt at beskytte grundvandet mod forurening, så vi også har rent drikkevand i fremtiden.

"Det er jo vandvittigt" opfordrer alle til at droppe brugen af sprøjtegift i haven, fordi giften kan risikere at sive ned i jorden til grundvandet. Et enkelt gram sprøjtegift kan forurene 10 millioner liter vand. Og det er jo vandvittigt!

I kampagnen deler vi i stedet for tips og tricks til at holde haven grøn og dejlig uden gift.

 Du kan læse mere om grundvand og grundvandsbeskyttelse her