Spring til indhold

Vandsektorlovens nye regulering stopper planer om fælles renseanlæg på Nordfyn

20. dec. 2016

Fælles pressemeddelelse fra Middelfart Spildevand og VandCenter Syd:

Den nye regulering af vandsektoren, der træder i kraft 1. januar 2017, betyder, at Middelfart Spildevand trækker sig fra planerne om et nyt renseanlæg ejet i fællesskab med VandCenter Syd.

 

Det er de såkaldte investeringstillæg, der har sat en stopper for projektet. Den nye regulering af vandsektoren sætter nemlig begrænsninger på vandselskabernes investeringer - hvor investeringsniveauet tidligere var noget, selskaberne selv bestemte.

Da indholdet af den nye regulering begyndte at tegne sig, bestilte Middelfart Spildevand i september en rapport, hvor Deloitte vurderede konsekvensen for planerne om et fælles renseanlæg, ejet sammen med VandCenter Syd. Konklusionen var, at reguleringen ikke gav plads til investeringen i et nyt renseanlæg.

- Det betyder, at vores ambitiøse planer om et nyt og innovativt renseanlæg, må lade vente på sig, siger Allan Bruus, direktør i Middelfart Spildevand.

Det beklager både han og VandCenter Syds direktør for Marked, Henrik Werchmeister.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan arbejde for en fælles strukturudvikling, siger Henrik Werchmeister, og tilføjer:

- Vores mål er stadig at gå efter samarbejde mellem vandselskaber, for på den måde kan vi få anlæg, der er mere effektive og bedre udnytter energien fra spildevand.

De to selskaber vil nu tage et møde med vandsektorens brancheforening, DANVA. Sagen viser nemlig, at vandsektorloven på dette punkt bremser en fornuftig strukturudvikling.

- Det kan undre, at en lov, der skulle fremme effektivitet, ender med at bremse netop det. Men det må vi tage til efterretning, siger Allan Bruus fra Middelfart Spildevand.

Det fælles renseanlæg skulle have erstattet syv mindre renseanlæg på Nordfyn, og de to selskaber vil nu hver især vurdere, hvad der skal ske med disse anlæg.