Spring til indhold

Innovationsdag for skoleelever

15. feb. 2017

Det er ikke kun for sjov, når VandCenter Syd den 21. februar lægger hus til en innovationsdag i bæredygtighedens tegn.

40 elever på 7.–9. klassetrin fra ni af Odenses folkeskoler skal dyste om at levere de mest bæredygtige og innovative løsninger på virkelige udfordringer, der er stillet af virksomhederne VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Renovation.

Borgmester Peter Rahbæk Juel skyder innovationsdagen i gang, hvorefter 11 elevteams fra hver deres stand pitcher fremtidens løsninger for en dommerkomité bestående af repræsentanter fra de tre virksomheder. Vinderne kåres sidst på dagen. 

Nyskabende valgfag

Innovationsdagen er kulminationen på et valgfagsforløb om ”Innovation og bæredygtighed”, der er udviklet af Skolesamarbejdet i Nord i samarbejde med VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Renovation. For at skabe mest mulig motivation hos eleverne har de selv valgt valgfaget og de udfordringer, hvis løsninger de præsenterer på dagen.

Selve det at få udfordringer fra virksomhederne er rigtig fedt. Her kan vi tænke selv og finde frem til en løsning. Man havde rigtig mange opdagelser hen ad vejen, og der var flere benspænd, der gjorde opgaven mere virkelig” fortæller Caroline Nørgård Larsen fra 9.b på Søhusskolen.

Udfordrende opgaver

Virksomhedsudfordringerne spændte vidt. Her er et udpluk af dem, eleverne kunne vælge:

  • Hvordan øger vi interessen for fjernvarme hos de 18 til 30 årige?
  • Hvordan håndterer vi rensning af regnvand for fx mikroplast lokalt?
  • Hvordan får vi borgerne til at interessere sig for affald og genbrug?

Skole og erhvervsliv i synergi

Valgfaget skal styrke forbindelsen mellem folkeskolen og erhvervslivet, og de deltagende virksomheder håber på en positiv synergieffekt. Og glæder sig til at opleve elevernes løsninger den 21. februar. 

”Jeg er super spændt på, hvad eleverne fremlægger på dagen. De kommer med helt friske øjne på vores udfordringer, og jeg glæder mig til at se, hvad de ser. Ud over glæden ved at møde de engagerede unge, så vil jeg kigge særligt nysgerrigt efter alternative tilgange til udfordringerne og deres tanker om løsninger,” siger Steen Jakobsen, kunde- og kommunikationschef hos VandCenter Syd. 

Mere information
Steen Jakobsen, kunde- og kommunikationschef hos VandCenter Syd: sj@vandcenter.dk, tlf. 40 80 84 82