Spring til indhold

Skab din egen lille verden med genbrugsmaterialer

15. aug. 2017


Alle kan gøre en forskel, når det handler om at passe på miljøet. Det er tanken bag, når Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og VandCenter Syd byder indenfor i Miljøteltet ved Domkirken på Odense Blomsterfestival.

Pressemeddelelse

Genbrug af møbler, toiletruller og overskudsmaterialer er noget af det, man kan møde i Miljøteltet under Odense Blomsterfestival. Overskudsmaterialerne kan man bl.a. bruge til at dekorere sit eget lille paphus, ligesom der vil være en række andre gratis aktiviteter.

Temaet for årets festival er ”What A Wonderful World”, og for de tre fynske forsyninger handler det emne i høj grad om huse og hjem. Om den lille verden i den store verden.

- Som forsyninger arbejder vi hver dag med bæredygtighed, og hvordan vi kan passe på miljøet. Det samme kan hver borger og familie gøre, og på festivalen kan man få idéer til, hvordan man gør, fortæller Dorthe Hindsgaul fra Fjernvarme Fyn, som er med til at planlægge aktiviteterne.

I alt 2000 små paphuse står klar til at blive dekoreret med unikke overskudsmaterialer, doneret af fx virksomheder. Er man ikke til lim og klister, kan man bl.a. deltage i konkurrencer, kravle i tunneller, spille ”lortebasket”, skrive lokumspoesi eller blive inspireret til at skabe genbrugsmøbler. Der vil også være dukkehuse for de mindste, hvor man kan se alle de skjulte rør og ledninger, der forsyner os i hverdagen. Og så kan man smage, hvordan grundvand smager, inden det bliver til drikkevand.

- Mange af vores aktiviteter handler om bæredygtighed. Man kan fx selv gøre en forskel ved at isolere sit hus og sortere sit affald. Mens vi som forsyninger genanvender i større skala. Fx, når der produceres grøn energi af spildevand, fortæller Maja Dalgaard Grøn fra VandCenter Syd, der ser frem til at møde både små og store forbrugere.

Miljøteltet er åbent fra fredag den 18. august, og indtil festivalen lukker om søndagen.