Spring til indhold

VandCenter Syds kunder går fri fra milliardstor skatteregning

16. jan. 2018

Danske vandselskaber har tabt en principiel sag til SKAT. Dommen kan betyde en stor ekstraregning på op mod 36 milliarder kroner til danske vandforbrugere. VandCenter Syd og vores kunder bliver dog IKKE ramt af denne sag.  

Den 16. januar 2018 faldt der dom i én af Danmarks største skattesager nogensinde. Danske vandforbrugere står til en ekstraregning på op mod 36 milliarder kroner.
Det gælder dog ikke VandCenter Syds kunder.

Skattesagen kort

Skattesagen er en utilsigtet konsekvens af en revideret lovgivning fra 2009. Folketinget besluttede, at kommunernes vandselskaber, der står for drikke- og spildevand, skulle ændres til selvstændige aktieselskaber.

I den forbindelse blev der indført en ny beregningsmodel som grundlag for vandselskabernes skattebetaling. Vandselskaberne var uenige i beregningsgrundlaget og lagde derfor sag an mod SKAT – den sag, som vandselskaberne netop har tabt i Østre Landsret. 

Beløbsmæssigt er der tale om en af de største skattesager nogensinde. Ifølge vandselskaberne viser Skats egne beregninger, at forbrugerne får en ekstraregning på op til 36 milliarder kroner.

VandCenter Syd er IKKE omfattet af sagen

Som kunde hos VandCenter Syd har du ikke grund til bekymring over sagen. VandCenter Syd blev nemlig oprettet som aktieselskab allerede tilbage i 1994, og derfor omfatter afgørelsen i skattesagen hverken os eller vores kunder.

Læs mere

Du kan læse mere om sagen i DANVAs pressemeddelelse her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-skal-betale-36-mia-kr-i-ekstra-vandskat?publisherId=5704931&releaseId=12099344