Spring til indhold

Temaweekend i ZOO om dyr, forbrug og forurening

05. feb. 2018

Den 17.-18. februar er der temaweekend i Odense ZOO om forbrug og forurening. I en række aktiviteter kan gæsterne få indblik i, hvordan vi mennesker kan blive bedre til at passe på dyrene og naturen. 

Weekenden er arrangeret af Odense ZOO, VandCenter Syd, Odense Renovation og Fjernvarme Fyn.

 

Fra flyvende lorte til plasticfælder

Arrangementet byder på aktiviteter og formidling for hele familien. Der er fx mulighed for at spille ”lortebasket” eller prøve, hvordan det er at være et dyr fanget i plastic. Gæsterne kan også teste deres evner til at skelne rigtig mad fra skrald – eller slå sig løs med papir og farver i en tegnekonkurrence.

Der vil være formidlere til stede fra de fire arrangører til at fortælle om alt lige fra truede dyrearter og plastic i verdenshavene til genbrug af affald og miljøvenlige toiletvaner.

Fokus på naturbevarelse – også derhjemme

Samarbejdet mellem Odense ZOO og tre af byens forsyningsselskaber er udtryk for en fælles interesse i miljø og bæredygtighed: 
- I Zoologisk Have formidler vi om truede dyr og naturbevarelse. Den her temaweekend er meget relevant, fordi vi sammen med forsyningsselskaberne kan vise vores gæster, hvordan forurening og affald i naturen påvirker dyrene – og hvad man selv som privatperson kan gøre ved det, fortæller Rikke Skovlund, kommunikationschef i Odense ZOO.

Et samarbejde med perspektiver

Hos forsyningsselskaberne er man også glade for det nye samarbejde. 
- Som forsyninger skal vi passe på naturens ressourcer, så vi også har rent drikkevand, varme, råstoffer og sund natur i fremtiden. Vi arbejder meget med formidling til børn og unge, og det giver samarbejdet med Odense ZOO en god platform for, siger Steen Jakobsen, kunde- og kommunikationschef i VandCenter Syd.