Spring til indhold

Nyrenoveret vandværk giver større forsyningssikkerhed

22. nov. 2018

Stregtegning af du bor på dit drikkevand

Det største af vores seks vandværker, Hovedværket, er netop genåbnet efter en større ombygning.

Vandværket har fået nye energibesparende pumper og kan nu levere mere vand end før, hvilket betyder større forsyningssikkerhed for vores kunder.

Med det nyrenoverede vandværk har vi kapacitet til at levere en hel del mere vand, end der egentlig er brug for i øjeblikket. Det vil sige, at vandværkerne kan ”vikariere” for hinanden, hvis ét af dem i en periode ikke kan levere vand.

Energibesparende pumper

Vandværkets nye pumper kan tilsammen pumpe 900 m3 vand i timen, hvilket er 25 % mere end de gamle pumper. Desuden er pumperne mere energieffektive, og vi forventer at bruge 15-20 % mindre strøm end før. Det svarer til en besparelse på ca. 50.000 kWh om året.

Pumper på vandværk
Nye energieffektive pumper på vandværket

Ekstra barriere mod forurening

I forbindelse med renoveringen har vandværket fået installeret et UV-anlæg, der fungerer som en ekstra sikring mod skadelige bakterier i vandet. Vandet belyses med ultraviolet lys, der dræber eventuelle skadelige mikroorganismer.
Vandet skal stadig leve op til præcis samme skrappe kvalitetskrav som før, men UV-anlægget giver en ekstra sikkerhed i tilfælde af ukendt bakteriologisk forurening.

Fakta om Hovedværket

  • Modtager vand fra 10 forskellige boringer
  • Kan samlet levere ca. 900 m3 vand i timen 
  • Leverer drikkevand til den centrale og nordøstlige del af Odense