Spring til indhold

Tid til at aflæse vandmåler

18. dec. 2019

Stregtegning af måleraflæsning

Ved årsskiftet skal du aflæse din vandmåler og indberette vandforbruget. Du modtager dit aflæsningskort med posten i midten af december.

Senest den 6. januar 2020 skal du aflæse din vandmåler og indberette aflæsningen til Administrationsservice Fyn (ASFyn), som afregner vand og spildevand.

 

Du modtager et aflæsningskort med posten midt i december. På kortet står der, hvordan du aflæser måleren og indberetter. Herunder har vi samlet nogle tips til måleraflæsningen:

 

Hvad skal jeg aflæse?

Det er din vandmåler, der skal aflæses. Vandmåleren er som regel blå (men kan også være messingfarvet) og har et VandCenter Syd-logo på. Vandmåleren er placeret på din vandinstallation, der typisk findes i bryggers, kælder eller teknikrum.

Vær opmærksom på ikke at forveksle vandmåleren med varme- eller elmåleren.

 

 

Eksempel på vandmåler. Det er tallene i den røde boks, der skal aflæses og afleveres til ASFyn.

 

Hvordan aflæser jeg vandmåleren?

Du skal aflæse det tal, som er vist i den røde boks på billedet herover.
Nogle vandmålere – især i lejligheder – har også decimaler, der er farvet røde. Disse decimaler skal ikke skrives på aflæsningskortet. 
Administrationsservice Fyn beregner dit vandforbrug som differencen mellem sidste års måleraflæsning og dette års måleraflæsning. 

I nogle hjem kan det være svært at aflæse vandmåleren, fordi den sidder i et skab eller lignende. Sådan en vandmåler kan du aflæse ved at tage et billede af målerskiven ved hjælp af en mobil.

 

Hvordan afleverer jeg min aflæsning?

Tallet på vandmåleren noteres og afleveres til ASFyn. Det kan du gøre på flere måder:

  1. Du kan indtaste din aflæsning på asfyn.dk. Log ind ved hjælp af dit kundenummer og en PIN-kode, som begge fremgår af det brev, du modtager sammen med aflæsningskortet.
  2. Du kan indsende din aflæsning pr. SMS til 1241. Det koster almindelig SMS-takst.
    Teksten i SMS’en skal være på formen: ASFYN installationsnummer målernummer aflæsning - fx ASFYN 123456 7890123 304. Husk mellemrum.
    Du finder installationsnummer og målernummer på forsiden af selvaflæsningskortet.
  3. Du kan ringe din aflæsning ind. Ring på telefon 70 10 10 35. Indtast installationsnummer og målernummer – og indtast herefter din aflæsning. 
  4. Du har også mulighed for at udfylde aflæsningskortet og sende det ind til ASFyn ved hjælp af god gammeldags brevpost.


De fleste informationer er fortrykt på aflæsningskortet. Det er kun nye aflæsning, der skal skrives ned.