Spring til indhold

Projektchef Per Henrik Nielsen vinder Vandmiljøprisen 2019

07. jun. 2019

Stregtegning af ny kunde

Vi er stolte over at kunne fortælle, at vores projektchef Per Henrik Nielsen er blevet tildelt Vandmiljøprisen 2019. 

Prisen uddeles hvert år til en person, der gør en særlig indsats for at skabe udvikling på spildevandsområdet. Især bliver der lagt vægt på, at prismodtageren deler ud af sin viden, skaber gode samarbejder og har fokus på at forbedre miljøet. 

Vandmiljøprisen er stiftet af Kemira Water Denmark og blev uddelt på Spildevandsteknisk Forenings årsmøde den 7. juni. 

Nytænkning og internationalt engagement

Juryen fremhævede Per Henrik Nielsen som en person, der har viet hele sit arbejdsliv til nytænkning, udvikling og ikke mindst formidling af viden om miljøforhold og rensning af spildevand.

Prisen blev overrakt af Jacob Andersen, formand for Spildevandsteknisk Forening.

I sin tale sagde han bl.a.: ”I den indstilling, vi modtog i den lille jury, er der nævnt talrige eksempler på internationalt samarbejde, og det er ganske tydeligt, at den viden og det engagement, der bliver lagt i samarbejdet med andre nationalt og internationalt, aftvinger dyb respekt hos samarbejdspartnerne både herhjemme og ude i den store verden. Det er ligeså tydeligt, at modet til at udfordre vanetænkningen i allerhøjeste grad er til stede hos vores prismodtager.”

Hos VandCenter Syd har Per Henrik bl.a. lagt mange kræfter i projekter med fokus på renseanlæggenes miljøpåvirkning, fx måling af lattergas og mikroplast. Han er også dybt involveret i flere nytænkende projekter, der på forskellig vis effektiviserer vandrensningen og giver bedre muligheder for at udnytte ressourcer i spildevandet.

Ét af projekterne er MABR, som har potentiale til at revolutionerne den måde, vi renser spildevand på i dag – det kan du læse mere om her: https://www.vandcenter.dk/nyheder/2018/04-innovativ-mabr-teknologi.

Og på tværs af det hele er Per Henrik en ildsjæl, der aktivt formidler og deler ud af sin viden til gavn for hele branchen – både i Danmark og internationalt.

Vi ønsker Per Henrik stort tillykke med prisen.

Per Henrik Nielsen modtager Vandmiljøprisen 2019

Projektchef Per Henrik Nielsen (t.h.) med Vandmiljøprisen 2019, som blev overrakt af Jacob Andersen, formand for Spildevandsteknisk Forening.

Om Vandmiljøprisen

Vandmiljøprisen blev stiftet i 1990 af Kemira Water Denmark og uddeles én gang årligt. Pris består af et rejselegat på 15.000 kr. og en bronzeskulptur. 
Vinderen vælges af en komité bestående af kursuschef Thomas Plesner (Ferskvandscentret), direktør Thomas Barfoed (Fredensborg Kommune), samt formand for Spildevandsteknisk Forening, Jacob Andersen.