Spring til indhold

Elmelund Skov fylder 10 år

02. maj. 2024

stregtegning af små og store træer

Elmelund Skov i Odense blev indviet for 10 år siden. Lørdag d. 25. maj kan du være med til at fejre Elmelund Skov, der beskytter vores værdifulde grundvand. 

Elmelund Skov i Odense blev indviet for 10 år siden, der med sine 400 hektar er Odenses største skov. Odense Kommune, Naturstyrelsen og VandCenter Syd har i samarbejde rejst skoven for at beskytte et stort grundvandsmagasin under jorden, der leverer en tredjedel af Odenses drikkevand.

Elmelund Skov er derfor en langsigtet investering i vores drikkevand, som både nuværende og fremtidens generationer får glæde af.

Derudover giver skoven også særligt gode rammer for naturen, vildt og biodiversiteten – og skoven rummer derfor også gode oplevelser for mennesker. Dette skyldes især, at Elmelund Skov er tæt på Odense centrum, og borgerne har derfor glæde af skovens mange forskellige tilbud i form af både gåture, ridning, jagthundetræning, orienteringsløb og sågar langrend, når sneen falder.

Der er med andre ord grund til at fejre Elmelund Skov, der er en succeshistorie – og som hver dag ’arbejder’ for at beskytte vores værdifulde grundvand.


Mange stier snoer sig gennem Elmelunds bakkede landskab, der inviterer til gåture og oplevelser i den friske luft. 

Vær med til at fejre Elmelund Skov lørdag d. 25. maj

10 års-jubilæet markerer vi med en festdag lørdag d. 25. maj. – hvor vi byder store og små velkommen i skoven. Odense Kommune, Naturstyrelsen og VandCenter Syd inviterer til nogle hyggelige timer, hvor du kan komme med på en rundvisning og høre historien om Elmelund Skov.

Ta’ familien med under armen den 25. maj, hvor du på dagen også hilse på jagthunde, prøve orienteringsløb og gå et natureventyr. Det er gratis at deltage i eventet, der finder sted på Elmelundsvej 121 i Odense fra kl. 10 til 14 – hvor der også er mulighed for gratis parkering.

Program for fejringen lørdag d. 25. maj: 

  • 10-10:30 – Kaffe og kage – og velkomst fra Odense Kommune, Naturstyrelsen og VandCenter Syd
  • 10:30-12 – Rundvisning i skoven og mulighed for hilse på jagthunde 
  • 12:30-14:00 – Rundvisning i skoven

Læs mere om Elmelund Skov og vores indsats med grundvandsbeskyttelse her