Cookies

Vores hjemmeside bruger cookies til at indhente oplysninger om trafik og brugere, så vi kan forbedre vores hjemmeside og din brugeroplevelse. - Læs mere

Have uden gift

Stregtegning af giftfri have og husholdning

Bekæmp dit ukrudt uden gift og rens badebassinet med klorfri produkter. Så passer du samtidig på miljøet og vores grundvand.

Hvordan bekæmper jeg ukrudt uden sprøjtegift?

Kampen mod ukrudt kan være lang og hård, men det er vigtigt at undgå brug af pesticider. Undgå derfor sprøjtegift i haven, da kemikalierne herfra siver ned i undergrunden og forurener det vand, som vi senere skal drikke.

Som alternativ til sprøjtegift kan du bruge kogende vand. Det gør kål på både ukrudt og myrer med det samme – og så er det miljøvenligt. Få flere gode råd hos Godt havemiljø.


Hvad gør jeg af vandet i mit badebassin?

Hver sommer finder mange forældre børnenes vandbassin frem fra gemmerne, sætter det ud på græsset og fylder det med vand. Det er dog ikke kun børnene, men også bakterierne, der kan lide at plaske rundt i vandet, og det er derfor vigtigt at rense det løbende.

Når du renser vandet, bør du vælge et produkt uden klor og huske på, at bassinet skal tømmes i kloakafløbet. Og ikke i haven, hvor kemikalierne kan sive ned i jorden og forurene grundvandet.